+31 (0)545 796 041

info@dakwerkenoostnederland.nl

Veiligheid

Als dakdekker hebben wij te maken met verschillende veiligheidsregels en eisen. De veiligheid is niet alleen voor onze dakdekker maar ook voor jouw dak.

Op deze pagina vertellen wij, jouw hoe Dakwerken Oost Nederland omgaat met de veiligheid.

Brandveiligheid

Dakdekkers werken met een brander om de bitumen dakbedekking aan het dak en elkaar te laten hechten. Dit is een open vuur wat brandgevaar kan opleveren hierdoor zijn wij verplicht om een goedgekeurde brandblusser binnen 2 meter bij ons te hebben.

Als er brand ontstaat op het is dit een gevaar voor onze dakdekkers en kan dit veel schade aanrichten aan jouw dak. Om deze risico’s op te vangen hebben onze dakdekkers altijd een goedgekeurde brandblusser bij zich.

Valbeveiliging

Omdat dakdekkers ook aan de rand van het dak werken en soms op schuine daken is er altijd een gevaar dat zij van het dak zouden kunnen vallen. Om dit te voorkomen gebruiken onze dakdekkers een valbeveiliging.

Er zijn verschillende soorten valbeveiliging denk aan een harnas waarmee zij zich vast maken aan een stang of balk. Ook is de mogelijkheid aanwezig dat er een hek rondom geplaatst moet worden zodat de dakdekkers veilig rond kunnen lopen en werken.

Dakwerken Oost Nederland - veiligheid